Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή η ανακήρυξή μας ως μία από τις πιο υπεύθυνες επιχειρήσεις της Ευρώπης στον τομέα της ασφάλειας. Με την «ειδική μνεία» που λάβαμε, τονίστηκαν οι υψηλές προδιαγραφές που όχι μόνο θέσαμε αλλά και ξεπεράσαμε στο ζήτημα της ασφάλειας για τις πιπίλες, τα μπιμπερό, τα κύπελλα και τα ποτηράκια μας. Όλες οι νικήτριες εταιρείες βραβεύτηκαν για ένα συγκεκριμένο προϊόν, η MAM όμως βραβεύτηκε για την πρωτοποριακή της ενεργή δράση όσον αφορά τους κανονισμούς ασφαλείας, συμβάλλοντας στην αύξηση του επιπέδου απαιτήσεων στον αντίστοιχο βιομηχανικό κλάδο.

Ήδη από τη δεκαετία του ’80 ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε το πρότυπο για τις πιπίλες για την Αυστρία, το οποίο έπειτα εφαρμόστηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην εταιρεία μας ισχύει εσωτερικά αυστηρότατο επίπεδο απαιτήσεων και κριτηρίων δοκιμών. Οι πιπίλες MAM υποβάλλονται σε 40 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών, προτού διατεθούν προς πώληση, και τα μπιμπερό MAM πρέπει να υποβληθούν επιτυχώς σε 28 διαφορετικές δοκιμές. Έχουμε ιδρύσει το δικό μας τμήμα ερευνών και συνεργαζόμαστε στενά με ειδικούς στον χώρο της υγείας αλλά και γονείς σε ολόκληρη τη φάση ανάπτυξης των προϊόντων μας. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε προϊόν συμμορφώνεται με τα αυστηρότατα πρότυπά μας, η ποιότητα προϊόντων εποπτεύεται συνεχώς και τεκμηριώνεται με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Όσον αφορά την ασφάλεια προϊόντων, τα βρέφη θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα. Με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων, η ΕΕ τιμά εταιρείες που εφαρμόζουν απαιτήσεις αυστηρότερες από εκείνες που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στους καταναλωτές. Φέτος το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε εταιρείες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η κριτική επιτροπή σε επίπεδο ΕΕ επέλεξε τις νικήτριες εταιρείες με τις εξής διακρίσεις: Απονεμήθηκε Χρυσό, Ασημένιο, Χάλκινο βραβείο και Ειδική μνεία στις κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και μεγαλύτερων εταιρειών. Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια που λάβαμε αυτήν την αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αυτό το υψηλού κύρους Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ. Για περισσότερα από 40 χρόνια βρισκόμαστε στην κορυφή του κλάδου μας σε θέματα ασφάλειας προϊόντων, με κύρια προτεραιότητά μας την ανάπτυξη προϊόντων για την ευεξία, την ασφάλεια και την υγεία των βρεφών.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ εδώ: https://ec.europa.eu/product-safety-award

Προτεινόμενα Άρθρα